Home > There Is > Xbee Problem Unable To Communicate With Modem

Xbee Problem Unable To Communicate With Modem

Contents

What other connections are required? I'm not at the loopback test yet, just trying to get a communication with my PC. (I'm using Windows xp on an iMac via VMWare) Here's what I've checked so far: Browse other questions tagged xbee or ask your own question. Loading... weblink

I know these modules are set up at the DIYD factory, so they were certainly working once. Instantly the error message disappears, and I get the expected result. xbeeadapters 87,423 views 8:01 xBee to xBee (S1) Direct Wireless Setup XCTU Setting (Part 1.2) - Duration: 25:39. Select the right firmware (XBP09-DM for me).

Xbee There Is Not An Active Bootloader In The Module

Member Posts: 88 Karma: 0[add] xbee unable to communicate with modem Apr 29, 2013, 12:28 pm please i need help ,i have this error (unable to communicate with modem ) when If I leave it unconnected it just keeps trying forever. Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the The XBee is connected to a USB XBee explorer.

Sign in to add this to Watch Later Add to Loading playlists... Write Parameters...Failed", i cant get what i am doing wrong.I even followed a DIGI document to how to load XCTU bootloader with the help of terminal window on XCTU, Check DTR, Reply With Quote 03-20-2010 #2 gdubb2 View Profile View Forum Posts Private Message View Articles View Gallery Uploads Mech Warfare Veteran Join Date Jul 2008 Location South Sphincter Idaho Posts 613 Error Initializing Xbee Device Parameters Subscribe to our Newsletters Email Please enter a valid email to subscribe Arduino Newsletter Arduino Store Newsletter Newsletter Italiana Cancel Next Confirm your email address We need to confirm your email

Skip navigation Sign inSearch Loading... Rating is available when the video has been rented. I get the unable to communicate error if I have any of the following out of whack. 1: Baud rate 2: com port 3: Data bits set other than 8 4: asked 3 years ago viewed 7591 times active 1 year ago Blog Stack Overflow Gives Back 2016 Related 9What is a good communicaton device among teensy and arduino besides “XBees”0Xbee Factory

windows 7 & when i try it in windows 8 not work and give this error Print Go Up Pages: [1] This link has expired. There Is No Active Bootloader In The Module Xbee Martin Sign In or Register to comment. The first time I did it was a few weeks ago, and I kept getting errors (see below), but however not constantly. Anu S Das 3,133 views 11:49 Communication Between XBee Connected to Arduino and XBee Connected to Xbee Explorer USB - Duration: 7:02.

Xbee Bootloader Not Responding

The time now is 07:28 AM. Go to Modem Configuration. Xbee There Is Not An Active Bootloader In The Module The latest code from the Mission Planner has special code to avoid this in the future.  ▶ Reply Permalink Reply by Justin on September 8, 2011 at 10:41pm "Solder wicked up How To Reset Xbee If it still doesn't respond try resetting again and wait a little longer or a little less before you give send the command. 6) In command mode, give the ‘ATRE' command

Sever-sort an array If the poster gets a prize, who gets it, the person presenting it or the first author? have a peek at these guys Autoplay When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next. Is my XBee simply broken, or what is going on here? Working... Xbee Unbricking Procedures

share|improve this answer answered May 29 '14 at 0:07 user43653 111 add a comment| up vote 0 down vote Make sure there are no other modules transmitting in the area. I had tried to upgrade the firmware and that was the end of communications. Does a byte contain 8 bits, or 9? check over here Show more Language: English Content location: United States Restricted Mode: Off History Help Loading...

The XBee module could be sleeping, press the Reset button of the XBee Interface Board device and try to establish communication again. 2. Bricked Xbee Sign in to add this video to a playlist. Although it's annoying to do, it works every time for me.

I just have the dev board powered with the normal power supply and the voltage on the xbees is the 3.3v from that.

I have two S1 Xbees. Typed in +++ in the terminal and nada after a long while:   This is how it's plugged in and the active LEDs (Red, power is not visible in the pic, Why don't some modern cars automatically turn off headlights when stopped? How To Check If Xbee Is Working I am not able to get what should i do, i am totally stucked up.

Now i reset the board and went back to terminal to uncheck Break. My solution is to go into the Terminal tab, click in the ASCII portion of the Terminal, type +++ (you should see an OK response), then quickly do whatever I want Sincerely, Martin Hebel egenriether Posts: 27 September 2013 edited September 2013 Vote Up0Vote Down Martin, Thank you much for your reply. this content I have been trying to go through the forums and figure out what is wrong and how to fix it, but I cannot find the right forum or it doesn't exist.

Notify me of new posts via email. About Press Copyright Creators Advertise Developers +YouTube Terms Privacy Policy & Safety Send feedback Test new features Loading...